Bálint-napi BorCamino a Pannonhalmi borvidéken
2020.02.07.
Bálint-napi BorCamino a Pannonhalmi borvidéken
Téli dűlőtúra a Hangyál Pincészet szervezésében

Télen is járjuk a borvidékünket, és a téli táj szépsége is lenyűgöző tud lenni a teremtett borvidéken.
Be szeretnénk nektek is mutatni a Pannonhalmi borvidék egy részét, ezért 2020. február 15-én a téli BORCAMINO-t rendezünk!
Közvetlenül Bálint-nap után, február 15-én ismét felvesszük a túrabakancsainkat, és mellé jól fel is öltözünk,majd bejárjuk a Pannonhalmi borvidék két nevezetes és fontos dűlőjét. Hozd el a párodat, és egy igazán emlékezetes túrán vehettek részt!

TUDNIVALÓK
Időpont: 2020. február 15. szombat 10:30-16:30
Túra induló helye és célállomása: Hangyál Pincészet (9082 Nyúl, Leányka u. 2. - Héma-tető)
Gyülekező: 10:30
Túra távja: 10 km.
A résztvevők száma maximum 40 fő.

RÉSZVÉTELI DÍJ
Részvételi díj: 12.900 Ft./fő
A részvételi díj tartalmazza:
• meleg italokat (forraltbor tea), borokat a túra közben
• meleg ételt a túra végén
• 3 tételes borkóstolót a pincészetnél
• meglepetés ajándékot

REGISZTRÁCIÓ
2020. február 13-ig vagy a maximális létszám eléréséig lehet regisztrálni a túrára. A regisztráció feltétele a „TÚRATIKETT” megvásárlása. A TÚRATIKETT megvásárolható a Hangyál Pincészetnél (9082 Nyúl, Leányka u. 2. - Héma-tető)

RÉSZLETES PROGRAM
Gyülekező 10:30-ig a Hangyál Pincészet udvarán. A Győrből érkezők számára a 7035/73 járatszámú autóbuszt javasoljuk, amely 9:30-kor indul a Győri autóbusz végállomásról, és 10:04-kor érkezik Nyúl. Táncsics M. út 124. alatti buszmegállóhoz (Nyúl, Szurdik kezdete). A busszal érkezők beugrója a Szurdik megmászása, amiért a pincészetnél jutalomat remélhetnek! :-)
A köszöntő után elindulunk a Gerha-dűlő irányába. A Gerha-dűlőn rögtön belevágunk a közepébe, és megismerkedhetünk a Hangyál pincészet egyik legfontosabb termőhelyével.
A dűlőbejárás után bevetjük magunkat a Sokoró erdejébe, és a dombok megmászása után a Lila-hegyi kilátónál pihenünk meg. Útközben érintjük a magyar El-Camino-n útvonalát.
Miután megcsodáltuk a Sokoró látványát, és Nyúl legmagasabb pontját, továbbindulunk a Józan-dűlő irányába. A Józan-dűlő után remélhetőleg már nem teljesen józanul érkezünk vissza a Hangyál Pincészethez.
A dűlőtúra befejezéseként meleg étel, és borkóstoló várja a megfáradt túrázókat.

INFORMÁCIÓ
Hangyál Balázs +36 / 30 / 756-8789

Forrás : http://www.pannonhalmiborvidek.hu